Emelt szintű angol nyelvtani gyakorlókönyv II. - Vizsgafeladatokkal

Emelt szintű angol nyelvtani gyakorlókönyv II. - Vizsgafeladatokkal

Emelt szintű angol nyelvtani gyakorlókönyv II. - Vizsgafeladatokkal

-17%
4 990 Ft 4 122 Ft
Tanítványaim egyfolytában kérdezték, hol találnak még több feladatot, amit gyakorolhatnának, hogy igazán sikeres legyen a nyelvi vizsgájuk. Ezért elhatároztam, hogy összeállítok még egy gyakorlókönyvet, hogy segítsem a felkészülésüket.

A könyv két részből áll.

Az első részben a vizsgák típusfeladatai találhatók. Ezek a következők:

„lyukas” szövegek,
hibajavítás,
szóképzés,
mondatátalakítás,
igeidők és igemódok gyakorlása,
idiomatikus és egyéb kifejezések megadott szóval való gyakorlása,
feleletválasztós feladatok különféle nyelvi jelenségek gyakorlására.


A második részben vizsgatesztek találhatók. Az összesen húsz teszt közül az első tíz C1, a második tíz B2+ szintű vizsgáknak felel meg. Azért kerültek előre a C1 szintű tesztek, mert ezek sikeres megoldása után a második tíz teszt már biztosan könnyebben megy, és ezáltal magabiztosabbnak érezhetik magukat a diákok, és talán a vizsgáik is sikeresebbek lesznek.

A vizsgák nehézsége miatt a könyv nemcsak az egyetemi nyelvi vizsgákra készülőknek hasznos, hanem azoknak is, akik emelt szintű érettségire vagy felsőfokú nyelvvizsgára akarnak menni.

A sok sikeres nyelvi vizsga reményében ajánlom mindenkinek a könyvet!

Rónay ÁgnesEz a könyv az Emelt szintű angol nyelvtani gyakorlókönyv (2015) folytatása, de szorosan kapcsolódik a szintén a TINTA Könyvkiadónál megjelent, Emelt szintű angol nyelvtan gyakorlatokkal (2018) című kötethez is, amely áttekinti az angol leíró nyelvtan fontosabb területeit angol és magyar magyarázatokkal, és bőséges példaanyagot tartalmaz.