A Le Cordon Bleu intézet séfjeinek több mint 100, lépésről lépésre illusztrált cukrászreceptjével_x000D_
_x000D_
A cukrászat bibliája részletesen ismerteti a legváltozatosabb recepteket:_x000D_
• a közismert, híres klasszikusokat (csokis-pisztáciás Opera szelet, Háromkirályok lepénye, Fekete-erdő torta, epertorta, málnás macaron),_x000D_
• a könnyen elkészíthető, családi recepteket (lávasütemény olvadó csokoládéval töltve, muffin mangóval és csokidarabkákkal, meleg vanília szuflé, sült alma Tatin módra),_x000D_
• az újító szellemben alkotott mesterműveket (yuzus fánk szőke csokoládéval, csokoládés mályvacukor, aloe verás torta erdei szamócával, vaníliás kocka cukrozott árvácskával)._x000D_
_x000D_
A kötet végül bemutatja a cukrászat nélkülözhetetlen munkaeszközeit, alapanyagait és alapkészítményeit._x000D_
_x000D_
Valamennyi recepthez rövid, keretes írás tartozik: a séf tippje, amely a díszítéshez, egy-egy szakmai fogáshoz vagy egyéb ügyes megoldáshoz nyújt segítséget. _x000D_
_x000D_
A Le Cordon Bleu megosztja olvasóival valamennyi titkát, hogy az amatőrök is profi cukrászséffé váljanak. _x000D_
_x000D_
Az 1895-ben Párizsban alapított Le Cordon Bleu a konyhaművészet és vendéglátás-menedzsment legfőbb, világszerte elterjedt hálózata. A konyhaművészeti képzések palettáján mind a szakmabeliek, mind a lelkes amatőrök megtalálják a számukra megfelelőt. Az oktató konyhaséfek valamennyien nagy nemzeti és nemzetközi versenyek díjnyertes résztvevői, akiknek szívügye, hogy másokkal is megosszák a hivatásuk iránt érzett szenvedélyt, és átadják tudásukat a világ minden tájáról érkező hallgatóknak.