Radikális elfogadás - Öleld magadhoz az életedet egy Buddha szívével

Radikális elfogadás - Öleld magadhoz az életedet egy Buddha szívével
Radikális elfogadás - Öleld magadhoz az életedet egy Buddha szívével
-23%
5 500 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára. 4 255 Ft
Felnövésünk során legtöbben belegabalyodunk az értéktelenség hipnózisába: tetteinket és belső élményeinket átszövi annak szubjektív megélése, hogy tele vagyunk hibákkal és rosszul végezzük a dolgunkat. Ennek köszönhető, hogy hajlamosak vagyunk belesüllyedni a szégyen érzésébe, az önmagunkkal való kapcsolatunkat pedig önostorozás és önmarcangolás jellemzi.
De megállhatunk, és felébredhetünk ebből a hipnózisból. A Radikális elfogadás egyszerre erőteljes üzenet, őszinte krónika és lépésről lépésre haladó útmutató ehhez a felébredéshez. Megismerhetjük belőle a buddhizmus olyan alapvető technikáit, mint a szünet, a testi érzetekben való lehorgonyzás, minden tapasztalás feltétel nélküli barátsággal fogadása, vagy az önmagunk és mások iránti együttérzés kimunkálása. A könyv tizenkét fejezete egy-egy leckeként is felfogható, amely a benne foglalt gondolatokkal és meditációs gyakorlatokkal a belső átalakulás egy-egy mérföldköve lehet. Mire a végére érünk, önmagunkhoz és a világhoz való viszonyunk gyökeresen megváltozik majd.
A kötet szerzője Tara Brach pszichoterapeuta és meditációs oktató, aki több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a nyugati terápiás módszerek és a keleti meditációs technikák ötvözésében. Könyvében terápiás praxisából vett esetleírásokkal mutatja be, hogyan valósulhat meg a radikális elfogadás, és beszámol saját, buktatókkal teli útjáról az értéktelenségérzésből való felébredéshez. Ezek a történetek inspiráló példák lehetnek mindannyiunk számára.

„A Radikális elfogadás meghívást nyújt arra, hogy minden fájdalmunkkal,
félelmünkkel és szorongásunkkal együtt átöleljük önmagunkat és könnyedén,
de mégis határozottan a megértés és együttérzés útjára lépjünk.”
Thich Nhat Hanh

„A Radikális elfogadás szelíd bölcsességet és gyengéd gyógyulást kínál, kitűnő
gyógyírt az értéktelenségérzésünkre és a vágyódásunkra. Lélegezz, lazulj el,
és engedd, hogy ezek az együttérző tanítások áldással töltsék meg a szívedet.”
Jack Kornfield
Tara Brach