"Kétféle ember él a Földön: akik szeretik
a gin-tonikot, és akik még nem kóstoltak tökéleteset."
Mr. Z.
A ginfogyasztás a reneszánszát éli, és aki szeretne elmélyülni a méltán
népszerű ital történetében, mi több, egy-két igazán inspiráló gines
receptet is ellesne, az ne keresgéljen tovább. A Keverd, Rázd, Öntsd! című
nagy sikerű koktélkönyv alkotói és a pesti ikonikus Boutiq'Bar megalapítói,
Kocsis Lilla és Nagy Zoltán nem kevesebbre vállalkoztak, mint
arra, hogy ebben a hiánypótló munkájukban a ginek izgalmas világába
kalauzolják az ínyenc olvasót.
A könyv nemcsak az avatott ginrajongóknak, szakmabelieknek, bártendereknek
igazi csemege, de azoknak is, akik még csak most ismerkednek
a ginekkel. A szerzők stílusosan és alapos szakértelemmel kalauzolnak
végig a gin izgalmas és fordulatokban gazdag kultúrtörténetén, a ginek
típusain. Beavatnak a gin-botanika részleteibe a borókától az angyalgyökéren
keresztül a kassziáig, részletesen ismertetik a gingyártás
technológiáját, a legnevesebb ginmárkákat, és azok kreatív készítőit is.
A szerzőpáros olyan kulisszatitkokat is elárul, mint például, mire érdemes
figyelni a gin kóstolásakor, milyen technikával keverhetjük a legfinomabb
ginalapú koktélokat, mi a titka a tökéletes gin-tonik párosításnak,
vagy melyik pohár és jégtípus dukál a kortyolgatáshoz.
Sőt! Az exkluzív díszítési fogásokat is megtanulhatjuk.
A professzionális ginalapú koktélok, gin-tonikok, otthon készíthető ginváltozatok
bemutatása mellett azok sem fognak csalódni, akik a kulturált
és mértéktartó alkoholfogyasztás szellemében olykor egy üdítő, alkoholmentes
gin-tonik párosításra vágynak.